Friday, 30 December 2011

Kanak-Kanak menjadi artis ?


hai hai ! sehad semua nyee ? Alhamdulillah kalau sehad. :)

enrty nih unaa nak bagi pendapat pasal isu 'Kanak-kanak Menjadi Artis' . err.. isu ke ? Follow up reading yaww kalau nak tau!

sebenarnyee kan kan,, ni segmen untuk para blogger dan facebooker bagi pendapat berkenaan isu 'Kanak-kanak Menjadi Artis' dianjurkan oleh Cik Salwa. Korang follow dea takk ? follow lha dea kat SINI ekk ? 

nih banner Cik Salwa tuh.


Back to topic~ 

Sekarang ni memang banyak program-2 realiti untuk kanak-2. Contohnye 'Idola Kecil' , 'Kamilah Bintang' and so on. Ada kebaikannyee bila seseorang kanak-2 nih masuk pertandingan realiti macam tuh. Dorang akan jadi artis kecil. Akan dikenali ramai. Akan dapat duit poket sendiri. Akan ada peminat. Best sangat rase kalau ramai yang jadikan kite idola mereka kan kan ? Sape lha yang tak nak beb ! Semua orang suke kod kalau pergi mana-2 pungg ade yang mengenali. Family pungg boleh tumpang popular. #HAHA.

And unaa pernah ade kawan masa darjah 6 dea join rancangan realiti ' Mystarz LG'. memang suka tengok dea dalam rancangan tuh. cikgu-2,, orang-2 kampungg and sume orang yang terkenal beri perhatian pade dea. Kami sebagai kawan dea pung sapott dea habeh-2 tau. siap ade yang vote lagi. Berhabis kredit bagai. #orang Femes letteww~ And dea pungg memang selalu dapat show anywhere and anytime. Sekolah un dapat nama tau ! Bangga jap.

 Tapi,, lebih banyak keburukan daripada kebaikan bagi unaa. why una cakap cam tuh ? Hehh,, contoh dah ade depan mate ku lha. Kawan unaa tuh jadi LUPA KAWAN. ulangan LUPA KAWAN ! bagus ke kalau kanak-2 jadi artis then lupa kawan-2 dari kecikk dea sebab malu nak mengaku kami nih kawan dea ? erghh ! please la weh. unaa tak perlukan kawan macam tuh. ==`

And kekadang tuh ade golongan yang akan mengutuk-kutuk kanak-2 tuh if dea tersingkir. or maybe akan ade gosip liar sal kanak-2 tuh. Macam pasal keluarga dea ade krisis ke hape ke. mesti wartawan nak siarkan jugak. kan ?Tak bawak effect ke kat kanak-2 tuh nanti ? MESTi akan ade effect lha. Jadi malu nak berhadapan ke. Tak bebas nak jalani kehidupan as a normal teenagers. kan ? 
#unaa sangat-2 bersyukur dapat hidup as a normal teenagers. 

But,, its always depend on ourself too. No matter what people say,, its depends on us to make a decision. Right ?

Sampai sini jele pendapat unaa. Hope Cik Salwa sudi bagi topup tuh kat unaa. Hewhew (Y) kBaii !




1 comment:

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

thanks una for joining . great entry :)